Održane degustacije

ENJINGI- 1957. praunuk Ivan Enjingi preuzeo je vinograde sa oko 2.000 čokota vinove loze. Ivan je marljivo razvijao proizvodnju, a 1972. prekinuo je dotadašnji poslovni običaj prodaje vina u bačvama i ponudom vina isključivo u bocama hrabro zakoračio u potpuno novi period tradicionalnog obiteljskog posla.

Popis vina

 

FERAVINO - Tradicija uzgoja vinove loze i proizvodnja vina u ovim krajevima  doprinijela je gradnji vinskog podruma 1962. godine. Danas vinski podrum pod imenom FeraVino d.o.o. u svom vlasništvu ima zasađeno oko 156 ha vinove loze. Od bijelih sorata vinove loze najzastupljenija je graševina, a od crnih sorata vinove loze najzastupljenija je sorta frankovka. Od ostalih sorata vinske loze u FeraVinu su zastupljene bijeli pinot, rajnski rizling, chardonnay, a od crnih zweigelt, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot i pinot crni. Godišnja proizvodnja vina kreće se između 900000 i 1 milijun litara vina.

Popis vina

 

ILOČKI PODRUMI - Iločki podrumi d.d. nasljednici su tradicionalne vinogradarsko-vinarske proizvodnje koja seže u 15 stoljeće. Trenutno u svom vlasništvu imaju 300 ha odnosno 1 454 000 trsova, a u planu je proširiti proizvodne kapacitete na ukupno 330 ha vinograda. Vino za tržište s vlastitom etiketom i oznakom kontroliranog podrijetla proizvodi se od 18. stoljeća. Godišnje proizvedu 40 000 hl vina s oznakom kontroliranog podrijetla. Novi podrum ima kapacitet 90 000 hl. Posebno su zanimljivi i poznati po jedinstvenom starom vinskom podrumu ispod dvorca Odescalchi. Iz toga je podruma za krunidbu kraljice Elizabete II naručen i poslan na engleski dvor poznati iločki traminac.

Popis vina

 

VINA KALAZIĆ - Odlično tlo baranjske Banske kose i pogodna mikroklima uvjetovana neposrednom blizinom moćnog Dunava, preduvjeti su da vinova loza koju tu brižno njegujemo daje izvrsno grožđe pogodno za proizvodnju najboljih vina. Naši vinogradi kreirani su na način koji osigurava optimalan prinos po trsu kako bi se u svakoj bobici grožđa dobio maksimalan sadržaj ekstrakta, sladora i aroma. Jer, kaže se, proizvodnja vrhunskog vina počinje u vinogradu. Nalazišta ostataka rimske civilizacije na obroncima Banske kose pokazuju da je i prije dvije tisuće godina ovo područje bilo poznato kao vinorodno.

Popis vina - Kalazić

 

VINOPLOD - Vinarija Šibenik osnovana je 28. 10. 1959. godine pod nazivom "Vinoplod" Poljoprivredno poduzeće, što je proizašlo iz dotadašnjeg Vinalka, kao organizacije koja bi sjedinila vinogradarsku i vinarsku proizvodnju na ovom području. Od 1993. godine djelujemo pod nazivom "VINOPLOD-VINARIJA" d.d. ŠIBENIK.Raspolažemo sa 629 ha na šibenskom području, 320 ha u vlasništvu "Vrgorka-Vinarije d.d." i 200 ha u kooperaciji na području Vrgorca, odnosno sa 3.160.000 loza na šibenskom području ili 1.600 kooperanata, 1.300.000 loza u sastavu "Vrgorka -Vinarija" i 1.000.000 loza u kooperaciji na području Vrgorca, Što se odnosi na 800 kooperanata.Danas smo prisutni na tržištu sa našim prepoznatljivim proizvodima -Jure, Debit, Rose, Plavina, Cabernet, Merlot, Babić, Komovica, Lozovača, Travarica, Prošek.

Popis vina - Vinoplod Šibenik

VINA BELJE - Podrumi Belje nalaze se na području vinogorja Baranja i najveći hrvatski proizvođač grožđa sa 583 hektara vlastitih vinograda koji se pružaju duž južne strane Banovog brda u Baranji. U asortimanu vina primat ima bijeli sortiment u kojem je najviše zastupljena graševina, a od crnih vina posebno treba istaknuti vrhunski merlot i cabernet sauvignon.
Posebno mjesto u asortimanu Podruma Belje zauzima linija ekskluzivnih vina Goldberg - zlatna selekcija redovnih i izbornih berbi graševine i chardonnaya te graševine kasne berbe s lokaliteta Goldberg na Banovom brdu.

Popis vina - Belje

 

VINA SAČIĆ ŽELJKO -

Popis vina

 

ČOBANKOVIĆ MIRKO -

Popis vina

 

IURIS VINARIJA -

Popis vina - Iuris

VINARIJA VINSKI VRH - Kroz tisuće godina u manje ili više isprekidanim intervalima na ovoj zemlji uzgajala se vinova loza, kušala se i točila opojna, razigrana vina.
Još iz doba Rimskog carstva i rimske kulture iz davnog 2. stoljeća ostale su Legende i priče o tadašnjim vinogradima i Rimskoj vojnoj postaji na vrhu ovog brijega.
U kasnijim godinama nakon Rima, na ovim prostorima izmjenjivali su se brojni tadašnji srednjovjekovni feudalni vlasnici, a koji su svaki za sebe ostavili traga i u uzgoju vinove loze i vina.

Popis vina - Vinski vrh

 

VINA MATUŠKO - Započeta od Grka i unaprijeđena od Rimljana, proizvodnja vina na Pelješcu ima dugu povijest. Ovdje ćete tik do mora pronaći more vinograda ispresjecanih stablima maslina kroz cijeli poluotok Pelješac, najviše na njegovom jugoistoku. Slavno vino ovog kraja je Dingač koji se proizvodi upravo u Potomju od sorte plavac mali. Posljednje studije DNA otkrivaju da u Kaliforniji proslavljeni Zinfandel nije ništa drugo nego naš Plavac Mali (ili njegov bliski srodnik).

Popis vina - Matuško

VINA PLENKOVIĆ - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo smo osnovali početkom 1986. godine koja se uzima kao godina našeg osnutka. Godine 1991. osnivamo tvrtku Vitis koja mijenja 1993. ime u Zlatan otok pod kojim poslujemo i danas.
Naši vinogradi su na vinorodnim položajima južnih padina otoka Hvara, gdje prevladava sorta Plavac mali i u makarskom vinogorju ispod Biokova gdje smo podigli novi vinograd 2004. na nadmorskoj visini između 30m i 400m. Površinom se prostire na 75ha sa oko 650 000 trsova koje već počinju davati vrhunske rezultate .
Sortiment je slijedeći: Plavac mali, Crljenak (Zinfandel), Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah; a od bijelih sorti Pošip, Žilavka, Dubrovačka malvazija te Chardonnay i žuti Muškat.

Popis vina - Plenković

 

POSJETA I DEGUSTACIJA VINA - VINA KALAZIĆ

 

ĐAKOVAČKO-OSJEČKA NADBISKUPIJA - Nastavljamo stoljetnu tradiciju biskupije u Đakovu, a sada nadbiskupije, u proizvodnji i njegovanju kvalitetnih sorti grožđa i veoma kvalitetnog vina na obroncima Dilj gore u pitomom selu Trnava. Čuvamo i njegujemo tradiciju MISNIH VINA.

Popis vina

 

VINARIJA VERALDA - Poljoprivredni obrt Veralda u vlasništvu je obitelji Visintin iz Brtonigle, Istra. Glavni proizvod čine kvalitetna vina sa sunčanih brežuljaka Bujštine. Vinogradi, uglavnom na bijeloj zemlji, koji se u dugom pojasu spuštaju gotovo do obale mora, isprekidani su jedino bujnim maslinicima. Ulje djevičanske čistoće drugi je važan proizvod ovog gospodarstva.

Popis vina

 

TERRA ROTA - Tamo gdje je od iskona pa do jučer rasla samo borova šuma i makija, mediteranski krš strmih nagiba, okrenut jugu, pretvoren je u supstrat na kojem danas raste Plavac mali, dragulj hrvatskih autohtonih sorti.Rota standard, predstavlja vino odnjegovano u barrique bačvama i odležavano najmanje pola godine u boci, vino u kojem se plemenitost drva prožima s iznimnim i jedinstvenim bogatstvom mirisa i okusa Plavca malog.

Popis vina

 

 ANTUNOVIĆ MATO -

Popis vina