Tabali

Vinogorje Limari nalazi se na 30° južne paralele i trenutno predstavlja najsjeverniju vinorodnu regiju Čilea. Prve loze posađene su još daleke 1549. a u obnavljanje proizvodnje vina kreće se devedesetih godina prošlog stoljeća kad su najnovija tehnološka dostignuća omogućila iskorištavanje do tada neuporabljivog polusušnog i gotovo neplodnog tla. Bez sustava navodnjavanja ovdje je nemoguće uspješno uzgajati vinovu lozu jer godišnje ovdje padne samo 80-100mm padalina.

Vina SPECIAL RESERVA su vrlo složena i posjeduju snagu i eleganciju, kojima pridonosi i mistično mjesto podrijetla. Njihov je tipični predstavnik TABALI SPECIAL RESERVA, (kupaža 50% cabernet sauvignona, 25% shiraza, 9% carmenerea i 6% merlota) s 18 mjeseci odležavanja u barriqueu, a tu su i CHARDONNAY i PINOT NOIR.

Vina RESERVA posjeduju jedinstvenu osobnost i dozrijevala su najmanje dvanaest mjeseci. To su: MERLOT intenzivne arome, SHIRAZ dubokih i intenzivnih boja i mirisa, CARMENERE travnate i začinske note te ugodnog finiša, CABERNET SAUVIGNON klasično dobro odležano vino srednje jakog tijela i elegantno, te SAUVIGNON BLANC, vrlo svjež, pitak i osvježavajući.

Vinogorje Limari nalazi se na 30°južne paralele i trenutno predstavlja najsjeverniju vinorodnu regiju Čilea. Prve loze posađene su još daleke 1549., a u obnavljanje proizvodnje vina kreće se devedesetih godina prošlog stoljeća kad su najnovija tehnološka dostignuća omogućila iskorištavanje do tada neuporabljivog polusušnog i gotovo neplodnog tla. Bez sustava navodnjavanja ovdje je nemoguće uspješno uzgajati vinovu lozu jer godišnje padne samo 80‐100mm padalina.