Zime u Irskoj znaju biti oštre, a u samim početcima ostavljali bismo neiskorištene bačve u dvorištu naše destilerije, gdje su bile izložene raznim utjecajima. Tik prije nego što bismo napunili bačve viskijem, naši su ih bačvari zapalili i ostavili da lagano pougljene. To je učinjeno radi održavanja, ali ubrzo se pokazalo kako navedeni postupak pozitivno djeluje na viski koji je dozrijevao u tim bačvama, a Jameson Black Barrel posveta je tom otkriću. Danas viski proizvodimo na rafiniraniji način — još uvijek koristimo pougljenjene bačve, ali danas to činimo vlastitim izborom, a ne iz nužnosti. Ispostavilo se da je okus viskija koji leži u dvostruko pougljenjenim bačvama iznimno bogat i kompleksan. Svaka bačva skriva svoje tajne; samo ih treba otkriti. Jameson Black Barrel mješavina je žitarica u malim količinama i tradicionalnih irskih still pot viskija, a dozrijeva u bačvama od američkog hrasta, sherry bačvama i dvostruko pougljenjenim bačvama za bourbon. Pršti od bogatih i kompleksnih aroma voća, karamele, prženog drva, toplih začina i slatke vanilije, a dvostruko pougljenjivanje pruža raskošan završetak glatkoći koja nastaje trostrukim destiliranjem. Ne viđa se baš svaki dan da nove vrste viskija nastanu kao posljedica obavljanja svakodnevnih obveza, ali samo jedan gutljaj viskija Jameson Black Barrel dokazat će vam kako je i to moguće. Ovaj viski dostojna je posveta bačvarima koji su prvi otkrili prednosti pougljenjivanja. Trostruko destiliran, dvostruko pougljenjen i jedinstven.