Dostava i povrat robe

Poštarina i dostava (Web Shop)

Cijena dostave robe unutar Republike Hrvatske, osim na otoke, iznosi 5,31 EUR / 40,00 kn (uključen PDV) za isporuke do ukupne vrijednosti manje od 53,09 EUR / 400,00 kn sa PDVom. Tečaj konverzije : 1 EUR = 7,53450 kuna.

Ukoliko je iznos Vaše narudžbe veći od 53,09 EUR / 400,00 kn (sa uključenim PDV-om) - DOSTAVU NE NAPLAĆUJEMO. Tečaj konverzije : 1 EUR = 7,53450 kuna.

Cijena i rok dostave robe na otoke biti će izražena u posebnoj ponudi koju možete zatražiti na bilo koji od naših kontakt brojeva telefona ili putem e-maila vrutak@vrutak.hr.

Sve narudžbe unutar Republike Hrvatske, osim na otoke, dostavljamo u roku tri radna dana po primitku Vaše uplate (radni dani su od ponedjeljka do petka, osim blagdana i neradnih dana).

Robu dostavljamo i na području Europske Unije. Za cijenu dostave molimo Vas da nas kontaktirate putem e-maila vrutak@vrutak.hr ili na telefone 385 1 3643-705, 385 1 3643-706. U cijenu dostave na područje država članica Europske Unije ne uračunavamo obvezu plaćanja davanja po posebnim propisima pojedinih država članica, te ako takva obveza postoji u državi isporuke robe ona tereti kupca.

 

Jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora

1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom na adresu Vrutak d.o.o., Samoborska cesta 161a, 10000 Zagreb, telefaksom na broj 01/3643-573 ili elektroničkom poštom na mail : vrutak@vrutak.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte a možete koristiti i priloženi primjer obrasca. (Obrazac izjave)

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

3. Povrat robe

Robu koju smo Vam neposredno dostavili ćemo preuzeti sami.

Robu koju smo Vam dostavili putem dostavne službe vratite predajom dostavnoj službi GLS Croatia, Stupničke Šipkovine 22, 10255 Gornji Stupnik, tel. 01/2369-600, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

4. Troškovi povrata robe

Vrutak d.o.o. snosi izravne troškove povrata robe putem dostavne službe prema njihovom cjeniku.

5. Zamjena oštećene robe

Ukoliko prilikom prijevoza robe dođe do oštećenja, Vrutak d.o.o. će zamijeniti oštećene artikle o vlastitom trošku ili izvršiti povrat uplaćenog iznosa najkasnije do 14 dana od dana primitka informacije o oštećenju artikala. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

U slučaju da je robi rukovanjem potrošača umanjena vrijednost, Vrutak d.o.o. ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji vraća potrošaču. U slučaju da je roba koju potrošač vraća oštećena i nije za daljnju prodaju Vrutak d.o.o. nije obvezan prihvatiti povrat robe.

6. Zamjena krivo isporučene robe ili robe sa materijalnim nedostatcima

Ukoliko dođe do isporuke krivih artikala ili artikala sa greškom, Vrutak d.o.o. će zamijeniti artikle o vlastitom trošku ili izvršiti povrat uplaćenog iznosa najkasnije do 14 dana od dana primitka informacije o krivim artiklima ili artiklima sa greškom. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.